luni, 9 decembrie 2013

Cartofi copti

         Daca tot e post, un post mai usor, zilele astea am gatit mancare fara carne. Si cum ''sfantul cartof'' e la indemana oricui, uitati cateva feluri de a-l gati si a-l servi:



Cartofi copti in coaja 

- Am spalat cartofi, le-am dat un clocot ca sa se coaca mai repede si i-am bagat la cuptor, la temperatura de 200 de grade timp de vreo...nu mai stiu! Pana a intrat furculita in ei si erau rumeniti la coaja.
- Am preparat o crema de branza feta cu smantana si patrunjel maruntit. Delicioasa!
   Se zice ca nu se mananca cartofi si paine, dar pentru ca eu nu ma satur fara paine, am prajit o felie si am decorato cu doua feliute de ardei. Tin sa va spun ca ardeii nu au fost doar pe post de decor, ci au mers foarte bine cu intreaga mancarica.






  Cartofi cu dungi

- Am curatat cartofii de coaja si i-am crestat cu cutitul, cu grija sa nu-i ''bucatalesc''. Am condimentat cu sare piper si rozmarin si i-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos, intr-o tava de sticla unsa cu putin ulei.
- Din nou am facut o crema de branza, dar de data aceasta branza simpla de vaca, amestecata tot cu smantana si usturoi. La fel de deliciosi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu